注册会员

灵山话剧 第四集 《通通茶壶去肥鸟屋吃庙》

火... [复制链接]

如不能正常在线收听请:点击进入下载-绝对完美版!第四集!.MP3

传说。。。
喂 茶壶哥啊
额?你系边个 打我电话啊
我系通通啊
边个通通啊?
我丢 就系你姨母屋二嫂屋表妹屋姑丈只仔啊!
哦 癫佬通系某?
系啊!细细只仲你去偷番薯着人哋抓噶只啊!
哦!噶大清早打电话比我有咩事咯?
冇咩事呐!我就想问你今晚去肥鸟屋滴吃庙某!
肥鸟?边个系肥鸟啊?
我丢 就系94年跟36米街打劫一只三岁农儿一串臭豆腐跟尾着抓去判15年呢只啊!
哦 灵山复合肥系某!
嗯 系啊 系甘今晚你去某?
哦 密想去 今晚要去拍拖
密系啊?你密去我密有钱买水果去了哦 大炮壶! 再讲了 有搞 康康 飞絮 紫爱 KIKI 绿珍珠 0.1同埋LILY其哋也去噶呐 你密去啊?
啊?KIKI同LILY也去啊?系甘我一定去噶呐!得了得了 今晚噶水果钱我出得了!咁先了 下昼你再比电话我了
挂机。。。嘟嘟嘟嘟。。
密得 我要打只电话问问过肥鸟系咪系今晚吃庙先 密色癫佬通系密系骗我噶
个?
喂 肥鸟啊 我系茶壶啊!
哦 又想借钱噶系某?
冇系啊!
密系?你只乞弟!当年如果密系你洗我去抢只农儿呢串臭豆腐返来比你仲癫佬通吃 我仲使落去“沟”15年啊?
我丢 句话旧年你出来噶时讲到宜家噶了!我睇你讲得到年卅晚某!
丢!得了 密仲你争了 给你赢了!!如果密系睇跟你咁靓仔又有部烂电车噶面子上 我早就密想接你电话了呐!仲有啊 今晚我屋庙 你来某?
喂?今晚真系你屋庙呐?我以为癫佬通骗我噶?旧年好似是吃九月初十噶哇 今年改吃九月十二了?你搬村了啊?
我丢!旧年你九月初十早早你就来我屋  然后一  直不停噶吃到九月十二!饮净我几十斤水鬼冲我密讲你 就连我屋滴养了15年噶10只西洋鸭你也吃齐! 吃就吃了我密讲你噶了 但系!
你晚上仲打包齐所有噶剩菜返去!

哎~如果密系好兄弟!我懒得打包你滴剩菜返来噶呐!

我丢 仲好兄弟啊?!你打包返去就打包返去V!但你密使连我屋哋锅头沙煲都执返去啊!密使讲咁多 你今晚记得托返落来煮菜!如果唔系 我真系密色要咩嘢煮比你哋吃了 。。。系啦 你记得连LILY一路搭落来哇。。(*^__^*) 嘻嘻……

我丢 你傻了啊 我要搭你哋锅头砂锅 我点搭得LILY了啊?

我丢 你放其落只沙煲搭落来密得了咯 傻了啊?系咁靓了 下昼见!

喂 茶壶啊 我通通啊 准备出发去雀鸟屋未啊?!
嗯 喂 你系边啊
我丢 我系36米街臭豆腐档滴啊
啊?你仲咁中意吃豆腐啊?
系啊系啊!你几点钟正过来啊 快点喂
嗯 快噶了 啊 系啦 你宜家立即马上即刻帮我落十里滴接LILY上来! 我要搭返旧年滴沙煲锅头返去比肥鸟。。密搭得LILY了
哦?搭靓女? 好啊 好啊。。我马上去!(摩托飞奔声)
臭豆腐佬:喂喂喂! 靓仔 你没比钱噶哇!老婆!!! 快滴报警!!系黑色嘉陵牌摩托!

茶壶到了肥鸟滴。。
茶壶囔囔自语 我丢啊 通通只乞弟咩甘耐仲没到噶啊?我打只电话比其正德!
滴滴滴滴滴。。
喂!癫佬通啊!做咩嘢你噶耐仲没搭LILY落来噶 我跟肥鸟滴了哇
我丢!茶壶 你宜家得闲吗??
喂??出了咩事啊?
我丢 我跟六峰路滴啊!!! 穿拖鞋开嘉陵仔 着交警抓跟哋了 宜家仲跟滴抄紧交通法规!你过来帮我抄好吗!我一只字都冇色!再密抄得出来!我怕今晚着落派出所吃庙噶了哇!
啊?咁LILY呢?
冇知其啊!其好似着只交警抓去了
啊?密系嘛》!!
完。。。过关。。。

欢迎来到灵山家园网-www.ai03.cn
哈哈,。抢沙发了!!听听!

乱吹风 发表于 2011-10-11 21:10
哈哈,。抢沙发了!!听听!

{:soso_e113:}{:soso_e113:}哈 久违了!!

我知道楼主去哪吃庙啦  ~~~丢 笑得我搏命咳

{:soso_e128:}电话铃声真搞

笑熬茶壶 发表于 2011-10-11 21:12
哈 久违了!!

我丢,去吃庙某喊我。

物错物错,,d灵山白好好听

哈....太搞笑了....我丢.....旧年你九月初十早早你就来我屋  然后一  直不停噶吃到九月十二!

0.1毫米 发表于 2011-10-11 21:18
哈....太搞笑了....我丢.....旧年你九月初十早早你就来我屋  然后一  直不停噶吃到九月十二!

{:soso_e113:}......还有啊 你也去了肥鸟家了 癫佬通说到你了 0.1就是你了

逗是2 发表于 2011-10-11 21:17
物错物错,,d灵山白好好听

{:soso_e113:}。。。。

@3。。。 发表于 2011-10-11 21:16
电话铃声真搞

{:soso_e113:}谢谢支持哦!

思乡情 发表于 2011-10-11 21:16
我知道楼主去哪吃庙啦  ~~~丢 笑得我搏命咳

{:soso_e120:}。。。。。。。。。。。。

乱吹风 发表于 2011-10-11 21:17
我丢,去吃庙某喊我。

{:soso_e113:}提前报名嘛!

个人建议尽量用多点文明词语{:soso_e182:}

吉祥瑞 发表于 2011-10-11 21:38
个人建议尽量用多点文明词语

{:soso_e110:}我们省去了后面的字了。。再说了 如果没有点口语 可能真不会那么生动了。。。

{:soso_e142:}{:soso_e179:}好搞笑

丢,,,我刚刚出来想买条咸鱼返去整庙菜,,
就见你跟几通街唱我只大屎屈,,,
等下落来,,我某灌你几十只二锅头,,,,
我某是肥鸟,,记得带返D沙煲锅头来V,,
好得煎咸鱼给你队送水鬼冲,,,

使得使得,笑得我~~~~~~````

广升贸易 发表于 2011-10-11 21:47
好搞笑

{:soso_e181:}{:soso_e113:}...........

月半弯 发表于 2011-10-11 22:01
使得使得,笑得我~~~~~~````

{:soso_e113:}.....开心一刻